Den s čuníkem aneb "od selátka na náš stůl"
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
- Přemýšlíte, že časem odejdete na vesnici a budete chovat zvířata nejen pro radost, ale i vlastní obživu?
- Zajímá vás, jak se u nás žijí hospodářská zvířata a čím se krmí?
- Chcete se dozvědět jaký je opravdický rozdíl v podmínkách velkochovů a "eko"chovů?
- Vyzkoušeli byste si možnosti využití produktů zvířat a techniky zpracování?
- Rádi byste si užili netradiční den v přírodě se spoustou zvířat a podobně naladěných lidí?
..a jste ochotni se kvůli tomu zvednout ze židlí a vypravit se na cestu? možná vás čeká nepohodlí, nepřízeň počasí, bahno(nebo i horší věci:)..
Pokud jste alespoň na některou otázek (a zejména tu poslední) odpověděli ANO, je můj "kurz" určený právě pro vás:)
Prvním setkání (doufám, že jich bude víc) má téma
PRASE DOMÁCÍ
konkrétně s naši - Paní Pé, Servác, Bonifác, Žofie a Qvída.
Budeme si povídat o tom
- jak se prasata chovají v různých podmínkách
- jak se dá zkloubit ekonomika chovu s welfere(pohodou čuníka)
- probereme si jeho život od narození po náš stůl
- rozebereme plemena a jejich specifika aneb chcete mazlíka nebo večeři, a existuje prase pastevecké?
A abysme jen nepovídali, stihneme u toho
- podrbat si naše čuníky, nakrmíme je, zájemci si s nimi mohou dát bahenní lázeň:)
- jednoho čuníka kompletně zpracovat..
Ano, čeká vás domácí zabíjačka.
Pro útlocitnější povahy - čuník už bude zabitý den předem, ale budeme mít k dispozici všechny "součásti" včetně krve a orgánů, takže si společně připravíme krvavou polévku, ovar, jitrnice, tlačenku, sulc, škvarky...rozbouráme celé prasátko a naučíme se na co je jaké maso dobré, všechno pěkně postaru, poctivě.
V ceně kurzu je zahrnuto všechno co sníte, takže doporučujeme předem moc nejíst!:) a vypijete(nealko - alko bude za nákupku k dispozici) a balíček na ochutnání domů.
Další doporučení:
- oblečení, které můžete zničit (slibuju, že fotky z akce bez povolení nezveřejníme:)
- gumovky - ideálně teplé
- nenechávat si v pátek dělat nové gelové nehty
- kamarády vegetariány nebrat a neříkat jim kam jedete na víkend
Kurz probíhá na statku se všemi hospodářskými zvířaty (www.statekuzviratek.cz) K dispozici bude velká kuchyně a teplejší domácí prostory, kdyby si někdo chtěl odpočinout a zahřát se. Je možné v omezené míře domluvit i přespání před nebo po akci.
Děti a psi jsou vítáni po domluvě. Bude zajištěno hlídání, teplý i studený výběh, spousta zvířátek a kamarádů.
Při dolmuvě předem je možné odkoupit zbívající části masa, ideálně po čtvrtkách/půlkách, za ceny příznivé a rovnou si je napytlíkovat do mrazáku.
Moc se na vás těšíme:)
Další zajímavé kurzy
Bojíš se změny? Nejsi spokojen(á), ale nevíš co změnit? Jde Ti z toho tak trochu hlava kolem?
Brno ,
Zpěv po mongolsku: dech, meditace hlasem a alikvotní techniky
Brno ,
Kaligrafie perem a tuší: malá abeceda (minusky)
Praha ,
Jak nastartovat svoje prosperující podnikání
Minikurz líčení - krok za krokem, jak na to
Praha ,
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: