Bulharská kuchyně, jak ji znám

Marina kačenová

Pocházím z příštavního města Varna. Do Prahy a České republiky jsem se zamilovala skrz svého manžela. Už tady bydlím nějakou dobu a v naší malé rodině spojujeme Více o lektorovi »

Kurz teď nemá vypsaný termín

Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.

Pocházím z přímořské Varny a na kursu se s vámi podělím o tradiční rodinné recepty, k nimž jsem přidala i něco svého. Kurs je určený pro všechny, kteří rádi zdravě vaří i jedí a chtějí se naučit něco nového. Všechno má svůj správný čas, a proto měním recepty podle sezony. Už je tady léto a s  ním přihází i nové letní menu. Bulharská kuchyně je velmi bohatá na zeleninu a má velkou množství bezmasého jídla. Společně přichystáme a sníme tři chody:

  • Šopský salát naučím vás dělat pravý šopský salát. V Česku o něm píší v menu skoro každé restaurace, ale pořádný jsem tady bohužel ještě neochutnala.
  • Tarator - letní studená polévka, která vás osvěží a zasytí tak, že nepřiberete ani kilo ;)
  • Postní plněné papričky - lehká kombinace bulguru se zeleninou, zapečené v troubě

Během vaření a ochutnávání si budeme povídat o bulharských zvycích, kulinářských tradicích a prozradím, jak je to s historií šopského salátu, který se letos se stal evropským jídlem číslo 1 ;).

V ceně kursu jsou veškeré suroviny a domácí aperitiv z dalekého Balkánu. Přihlašte se a budu se na vás těšit.

Doprovodné fotky

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.