Bulharská kuchyně, jak ji znám
Marina kačenová
Pocházím z příštavního města Varna. Do Prahy a České republiky jsem se zamilovala skrz svého manžela. Už tady bydlím nějakou dobu a v naší malé rodině spojujeme Více o lektorovi »
Kurz teď nemá vypsaný termín
Nech nám svůj e-mail – dáš tak lektorovi podnět k vypsání nového termínu. Jakmile jej vypíše, dáme ti obratem vědět.
Pocházím z přímořské Varny a na kursu se s vámi podělím o tradiční rodinné recepty, k nimž jsem přidala i něco svého. Kurs je určený pro všechny, kteří rádi zdravě vaří i jedí a chtějí se naučit něco nového. Všechno má svůj správný čas, a proto měním recepty podle sezony. Už je tady léto a s ním přihází i nové letní menu. Bulharská kuchyně je velmi bohatá na zeleninu a má velkou množství bezmasého jídla. Společně přichystáme a sníme tři chody:
- Šopský salát naučím vás dělat pravý šopský salát. V Česku o něm píší v menu skoro každé restaurace, ale pořádný jsem tady bohužel ještě neochutnala.
- Tarator - letní studená polévka, která vás osvěží a zasytí tak, že nepřiberete ani kilo ;)
- Postní plněné papričky - lehká kombinace bulguru se zeleninou, zapečené v troubě
Během vaření a ochutnávání si budeme povídat o bulharských zvycích, kulinářských tradicích a prozradím, jak je to s historií šopského salátu, který se letos se stal evropským jídlem číslo 1 ;).
V ceně kursu jsou veškeré suroviny a domácí aperitiv z dalekého Balkánu. Přihlašte se a budu se na vás těšit.
Další zajímavé kurzy
Posuňte web na jiný level
Brno ,
Základy Photoshopu - úplný začátečník
Praha ,
Životní rovnováha - nová předsevzetí
Brno ,
5 triků pro nezapomenutelné online lekce aneb Jak učit jazyky online
Webinář - online ,
Kaligrafie
Praha ,
Nejoblíbenější kurzy tohoto týdne
Radkova Rétorika #1: „Poslouchají mě vůbec?“
Praha ,
Módní workshop; Sama sobě stylistkou
Praha ,
Budování značek: prakticky & účelně
Ostrava ,
Koktejly jsou věčné
Praha ,
Smysluplné rozhovory
Brno ,
Program byl nabitý a stihli jsme toho uvařit a ochutnat opravdu hodně. Marina nám říkala, že recepty bude obměňovat tak, aby využívala vždy sezónní a čerstvé suroviny, takže mrkněte do popisku kurzu, jaké dobroty si pro vás připravila. Já si vyzkoušel přípravu taratoru, musaky, pravého šopského salátu a zapékaného sýra se zeleninou v tradiční bulharské keramice.
Menu, které jsme se učili, bylo perfektně stanovené, poznali jsme díky němu základy bulharské kuchyně a může si ho udělat kdokoliv doma. Vše bylo dostatečně vysvětleno a recepty mi došly na e-mail- ideál:-). Během tohoto kurzu jsem poznala a naučila se část bulharské kuchyně a velmi si pochutnala. Dále jsem se dozvěděla zajímavosti o kultuře a svatbách:-). Těším se, jak recepty využiji! Děkuji za krásné, poučné a zajímavé nedělní odpoledne.
Kurz byl skvělou bránou do světa bulharské kuchyně. Nastartoval ve mě zájem zkusit další recepty. Měli jsme pět chodů, popíjeli víno, ochutnali rakiju a velmi dobře se pobavili! Moc se mi líbí, že většinu surovin máme lokální i u nás! :)
Kurz se nám moc líbil a těšíme se na pokračování. Recepty nejsou přehnaně komplikované, takže tempo zvládne i mírně pokročilý, přitom jsou ale dost inspirativní a zajímavé i pro zkušenější kuchařku.
Fajn nápad, dobrá skladba menu, papričky nemají konkurenci
Je rozhodně zajímavý pro ty, kdo mají už kladný vztah k bulharské kuchyni. Mohl by ho přivodit i těm, kdo mají vztah zatím spíše neutrální.
Kurz jsem dávala svému partnerovi k Vánocům a sama jsem se přihlásila taky, myslím, že to byl dobře vybraný dárek a peníze vydané na jeho pořízení byly odpovídající. Byla jsem překvapená, jak jsem vydržela tolik hodin hovořit o vaření, o Bulharsku i o jiných zemích, a kolik vynikajícího jídla jsem snědla:-)byl to výborný způsob relaxace.
Odpovídáš či reaguješ na tento komentář: