Evžen Afanasenko
Na Naučmese od 25. 9. 2014. Navštívil/a 1 kurz.
Evžen Afanasenko – hlavní cukrář a spoluvlastník kavárny a čokoládovny Čo-Xo v Praze-Holešovicích.
Dřívější velký fanoušek čokolády a čokoládových bonbonů, profesionálně se výrobou čokoládových pamlsků zabývá 3 roky.
Umění výroby čokoládových bonbonů postihoval v Halle u mistrů z Halloren Schokoladenfabrik, nejstarší německé výrobny čokolády (1804). Od té doby naprosto propadl magií čokolády, tvoří a experimentuje s chutěmi a stále vymýšlí nové originální recepty. Své zkušenosti pravidelně sdílí se známými chocolatiéry.
V rámci své tvorby Evžen vsadil na kvalitní suroviny a originální recepty. Jeho zásadou je jedinečnost a neopakovatelnost chutí.
Ke své tvorbě používá suroviny z Belgie, Francie, Česka, Anglie, Italie, Německa, Číny, Japonska, Mexika a dalších zemí.