20150708-195804-bara-kafe.jpg

Barbora Kopecká

Na Naučmese od 8. 7. 2015, vedl/a kurzy pro 7 účastníků.

Vždycky jsem se chtěla učit a zabývat tím co mě baví a když jsem zjistila, že to může být i věc užitečná, tak jsem se s úplnou samozřejmostí rozhodla, že obor technologie potravin na Mendlovce je to co chci!

Následně také proto, jsem se rozhodla pracovat v kavárně, ne jen pro výdělek, abych měla prostě práci. Takže taky ne v jakékoli, ale tam kde se připravuje kvalitní káva, kde baristi ví, co připravují nemusí se za své produkty stydět a naopak jsou hrdí a to s jakou surovinou pracují a co se jim tvoří pod rukama. Svoje nadšení jsem mohla sdílet s dalšími lidmi.

A v neposlední řadě jsem si mohla své teoretické znalosti o tom jak potraviny fungují ověřit i v praxi a rozšířit si tak své obzory o další level. Zjistila jsem, že káva není jen kafe, ale je to nápoj ke kterému mohu přistupovat jako k různorodé látce, kde každá káva je jiná a má své osobité vlastnosti. Nedělí se na epresso, cappuccino a latte ale má úplně jiný rozměr. To co mě potom naplňuje je, když mohu sdílet tohle nadšení s dalšími lidmi. S těmi, co o kávě neví moc, ale chtějí se mnoho dozvědět.

Ne že bych věděla všechno. Vím jen to co vím a co nevím to nevím. A je toho ještě spoustu, co se budu učit.

Co ale vím teď je, že chci aby lidé měli kávu rádi, aby ji dokázali docenit tak, jak si zaslouží, aby nebyla jen vedlejším doplňkem při plkání s přáteli nebo automatická součást snídaně či celého dne. Ale aby měla hodnotné postavení, jako nápoj o který se musím starat a který vám přináší radost, ne jen úlevu :).

Barbora

Již uskutečněné kurzy:

Kurzy na seznamu přání:

Odebírej náš newsletter

Posíláme tipy na nové kurzy, zajímavé a přínosné články. Informujeme o dění a vývoji projektu Naučmese.